Menu

El Misterio de las miradas del Thyssen (CAT)

L’ENCÀRREC
Animar als més petits a apropar-se a l’art i mostrar-los que l’observació dels quadres pot ser una experiència divertida.

LA NOSTRA PROPOSTA
“El misterio de las miradas del Thyssen”: una petita aventura envoltada d’enigmes per animar als nens a descobrir el que s’amaga darrere de cada quadre.

EN DETALL

Els projectes educatius de la Guerrilla es basen en l’edutainment, una fusió d’educació, entreteniment i interactivitat amb un objectiu: facilitar l’aprenentatge mitjançant experiències lúdiques.

“El misterio de las miradas del Thyssen” és un joc-aventura en el qual els nens poden participar de manera presencial, recorrent físicament el Museu, o bé de manera virtual, recorrent les diferents sales del Museu a través d’una aplicació a Internet.

La història darrera de l’acció:

El 1922, el conservador de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, preocupat pels misteriosos successos que tenien lloc als passadissos del Museu, va sol·licitar l’ajuda d’un famós investigador: John Vyndel. Segons explicava, a les nits, certes pintures semblaven moure els ulls en mirar-les.

L’enigma mai no va arribar a resoldre’s, ja que ambdós personatges van desaparèixer un any després sense deixar rastre.

No obstant això, la recent aparició del quadern de notes de John Vyndel llença noves esperances per a la resolució del misteri. A partir de les pistes que va deixar, les mirades de certs quadres, es convida els nens a descobrir el quadre al qual correspon cada mirada i a resoldre el misteri del Museu Thyssen-Bornemisza.

Els materials

1. Aplicació a Internet amb la qual recórrer virtualment el Museu i resoldre els enigmes que planteja el joc-aventura. Inclou una zona de descàrregues com a premi per completar l’aventura.

2. Per a la visita presencial del Museu dels nens/es amb les seves famílies:
· Tríptic explicatiu per a l’adult amb explicacions sobre com orientar al nen/a en el joc, així com propostes d’activitats a realitzar a casa.
· Fulletó amb el joc-aventura per al nen/a.

3. Per a la participació virtual en l’aventura (escoles):
· Carpeta contenidora
· Guia didàctica per al mestre per ajudar-lo a desenvolupar el material a l’aula, amb informació sobre l’autor i l’obra, orientacions didàctiques i propostes d’activitats organitzades segons cicle formatiu (Primària i Secundària).
· Làmines de gran format amb reproduccions de les obres que apareixen a l’aventura.
· CD ROM amb les activitats proposades i recursos per al professor.
· Mostra del fulletó per a les visites presencials al Museu.

I DESPRÉS?
· Des de la seva aparició l’aplicació on-line del projecte ha comptat amb més de 123.000 visites, tant nacionals com internacionals.
· El projecte permet que l’art traspassi les parets del Museu: les seves obres inunden escoles i llars a través de pòsters, fons d’escriptori, icones i salvapantalles.
· Milers de joves s’han convertit ja en investigadors oficials del Museu Thyssen-Bornemisza!